Opties voor Minima’s

Welkom op deze pagina met uitleg over de mogelijkheden
voor mensen die het financieel moeilijk hebben!

Liefdevolle Verwachting

Kleine Draagling deed in 2020 mee met het beste idee van Dronten.
Het idee was, om de zwangerschapscursus aan te kunnen bieden aan mensen die het financieel moeilijk hebben, zodat zij niet hoeven te investeren in goede, wetenschappelijk onderbouwde informatie over de eerste 2 jaar met een kindje.
Die eerste 1000 dagen, van conceptie tot de 2e verjaardag leggen namelijk de basis van een kinderleven. Een goede start is daarom enorm van belang.

In de cursus komen onderwerpen aan bod waar veel ouders na de geboorte tegenaan lopen. We hebben het in de cursus bijvoorbeeld over wat het belang is van veilige hechting en hoe je daar voor kan zorgen. Ook geven we praktische handvatten over wat huilen met je kindje doet. En zeker ook wat huilen met de ouder doet. We hebben het over slapen, een roerig onderwerp, waar iedereen zijn mening over heeft, maar wat is nou precies slaap, en wanneer is slaap kwalitatief goed voor een kindje?

Maar we hebben het ook over wat voor babyproducten er bestaan en hoe veilig die nou echt zijn voor een kind. We bespreken de relatie tussen ouders onderling, de relatie met hun kind, en de omgeving. Want een sociaal netwerk hebben we allemaal nodig, maar soms erg lastig om dat op te bouwen. Tips over waar je mensen in een vergelijkbare situatie laagdrempelig kan ontmoeten (spoiler: Het OpgroeiCafé is een fijne, laagdrempelige en gratis mogelijkheid!)

Hier op de website vind je nog meer informatie over de cursus.

* tekst gaat verder onder de video *

Maar wat houd de subsidie nou in?

Door het beste idee van Dronten, kunnen 25 koppels de cursus gratis volgen. Aan het eind krijgen deze minima’s nog een heel tof cadeau: de MyKay draagzak van ByKay. Een ergonomische draagzak voor een goede start van een veilige hechting.
De cursus is een groepscursus, dus ook al tijdens de cursus kan je je sociaal netwerk vergroten! Ik geef de cursus aan 3 tot 5 ouderparen per keer. En het liefst hebben we een zo divers mogelijk gezelschap. Zodat we de onderwerpen vanuit verschillende perspectieven kunnen belichten.

Is de subsidie van het beste idee van Dronten op? Niet getreurd! De gemeente Dronten heeft namelijk toegezegd dat, als er 25 koppels geweest zijn, De cursus daarna vanuit de toegankelijkheidsbijdrage betaald mag worden. Helaas is dat dan wel zonder de gratis MyKay draagzak.

Ben je minima, verwacht je een kindje en wil je deelnemen? Mail me dan op liefdevolleverwachting@kleinedraagling.nl Dan krijg je van mij een kortingscode per mail, waarmee je de cursus kan “Kopen” via de webshop op deze site. Via de kortingscode krijg je dus de korting voor het volledige cursusbedrag.

Draagconsult

Wil je graag leren hoe je draagt met een draagdoek? Dan kan je als minima gebruik maken van de toegankelijkheidsbijdrage.
Dragen van je kindje draagt namelijk bij aan een veilige hechting. Het fundament voor een kind om van daar uit veilig de wereld te kunnen ontdekken. En weten dat er altijd een plek is waar je naar terug kan gaan, hoe diep je ook in de “S**t” zit.

Daarnaast stimuleert het ergonomisch dragen de fysieke en mentale ontwikkeling van je kindje.
De beweging stimuleert de hersenactiviteit. De hurk-spreid positie zorgt voor een goede ontwikkeling van de heupen. Door alles ongeveer op “oog hoogte” me te krijgen leren kinderen ook sociale vaardigheden, zoals het inschatten van situaties, lezen van emoties op andermans gezichten. En het is een hele fijne beschutte plek om je veilig en geborgen te voelen. En als een kindje ontspannen is, kan het zich beter ontwikkelen dan wanneer het gestress-t is.