Info en kosten

Op de foto zie  je een moeder met een kindje van 9 maanden, in een roze draagdoek met panter motief. De knoop die gebruikt word is de KangarooCarry
KangarooCarry

Leren dragen: Oefenen met knopen doen we altijd met een draagpop, dit is een pop die qua lengte en gewicht overeenkomt met een pasgeboren kindje, of met een dreumes in mt 74/80. Er zijn genoeg poppen om ook tijdens een workshop allemaal met een pop te kunnen oefenen.

Om een consult te boeken kun je contact opnemen via telefoon of e-mail. Ik streef er naar om je bericht binnen 2 dagen te beantwoorden. Mocht het langer dan 1 week duren voor je antwoord krijgt, probeer het dan alsjeblieft nog een keer want dan is er waarschijnlijk iets fout gegaan.

Voor een consult word altijd minimaal 1,5 uur in rekening gebracht (met uitzondering van het afstelconsult). Dat is namelijk echt de minimaal benodigde tijd om een nieuwe manier van knopen goed en veilig aan te leren. Mocht het om wat voor reden toch sneller gaan, zullen we kijken naar andere manieren van afknopen en variaties.

Pasconsult

Op de foto zie je een papa met een kindje van 6 maanden in de Isara trendsetter draagzak met het galaxy motief. Papa draagt de baby op zijn buik met het gezicht van het kindje naar zich toe.
Papa met Isara Trendsetter Toddler Galaxy

Draagzakken, daar bestaan er nog al wat van. Grofweg word er een verdeling gemaakt tussen fullbuckle ssc’s, Halfbuckle ssc’s en MehDai/MeiTai’s
Een Fullbuckle Soft Structure Carrier (ssc) is een draagzak met een tailleband met gesp, en schouderbanden met gespen. Meest bekende is toch wel de Tula. 
Halfbuckle SSC is een draagzak waarvan de tailleband met een gesp sluit, en de schouderbanden, met of zonder vulling, geknoopt worden. 
Een MehDai of Mei Tai is een voorgevormde Soft structure carrier, waarvan je zowel de tailleband als de schouderbanden knoopt. 
Een Onbuhimo is een rugzakje zonder tailleband, de beentjes zitten door de schouderbanden waardoor je kindje er niet onderuit kan zakken.

Ik heb zo’n 35 draagzakken in mijn bibliotheek om te passen en te huren. Waarom zo veel? omdat ze allemaal hun eigen kwaliteiten hebben EN omdat niets zo persoonlijk is als een draagzak. De pasvorm verschilt enorm tussen de merken. Wat dus bij jou en je kindje past, kom je achter tijdens een pasconsult. Een pasconsult duurt ongeveer 1,5 uur. En aan het einde kan je de draagzak een weekje huren om te ontdekken of dit inderdaad de juiste keuze is. 

Heb je al een draagzak maar zit hij toch net niet lekker? Dan kan je tijdens een afstel consult van een half uur leren hoe je hem voor jou fijn afstelt. Dit is de enige vorm van consult die korter dan 1,5 uur duurt. Een afstelconsult heeft een minimum van 30 min en daarna geld het kwartiertarief.

Knoopwijzen voor zwangeren

Je ziet een zwangere dame met een draagdoek geknoopt om haar lijf te ondersteunen. de draagdoek zit om de heupen en langs de buik. Ook recht het de schouders.
Knoopwijzen voor zwangeren

Heb je door de zwangerschap lichamelijke klachten? Bekkenpijn, Rugklachten, kortademig, zware hangende buik? Knoopwijzen voor zwangeren kunnen je helpen de pijn te verlichten en je houding te verbeteren. Hierdoor krijg je meer lucht en kan doordat je minder pijn hebt, je energie beter verdelen over de dag.
Tijdens een consult Knoopwijzen voor zwangeren, leer je 6 manieren om je zwangere lijf te ondersteunen.
Vanaf ongeveer 30 weken zwangerschap, is je buik groot genoeg, zodat de doek ook lekker blijft zitten.
Als je al klachten had voor de zwangerschap en je bent onder behandeling van een specialist. Overleg dan eerst met de specialist of de knoopwijzen wel geschikt voor je zouden kunnen zijn.
Ligt je placenta voor (Placenta previa)? Dan is het helaas niet mogelijk om deze wijze van knopen te gebruiken.
Twijfel je? Neem even vrijblijvend contact met me op, dan kijken we of dit bij jou past.
Lijkt het je wat? een consuslt duurt ongeveer 2 / 2,5 uur. We nemen tussendoor pauzes om je niet te veel te belasten. Na het afronden van het consult krijg je van mij de foto voorbeelden voor eigen gebruik. En heb je de mogelijkheid tot contact, mocht je er toch niet helemaal uit komen thuis, Mombrain is iets waar bijna alle zwangeren zich me kunnen relateren ;-).

Tarieven

Een knoop of pasconsult duurt ten minste 1,5 uur en kost €60,-
Na de eerste 1,5 uur reken ik €10,- per kwartier. *
Voor een eenmalige toeslag van €10,- mag ook de andere ouder mee doen met het consult. i.v.m. materiaal, dit vooraf aangeven.
Een afstelconsult kost €15,- per kwartier.

Knoopwijzen voor zwangeren is inclusief koffie/thee en kost €75,- voor 2 tot 2,5 uur. *
* Indien er huisdieren aanwezig zijn, kan ik € 10,- euro extra in rekening brengen wegens het extra moeten reinigen van de draagmiddelen.

Behoor je tot de groep inwoners van de Gemeente Dronten die het financieel moeilijk hebben? (Ook wel bekend als ‘Minima’s”) Dan kan je je toeganlijkheidsbijdrage gebruiken voor bijvoorbeeld een draagconsult. Wil je als minima gratis meedoen aan de cursus Liefdevolle Verwachting? Neem dan contact op via de e-mail. Dan leg ik je uit hoe dit in zijn werk gaat!

Consulten vinden bij u thuis plaats.
Indien u buiten Dronten woont, reken ik € 0,25/km reiskosten. 

Verhuur

Kleine Draagling bied de mogelijkheid een draagzak te huren. Daarvoor betaal je een borg van €100,- per draagmiddel. en de huurprijs van €10,- per week. Voor de verhuur spreken we bij de start de huurperiode af, deze is minimaal 1 en maximaal 4 weken. Op de verhuur zijn de verhuurvoorwaarden van toepassing. Deze dienen vooraf getekend te worden.

Informatie bijeenkomst

Op de foto staat een dame met een babypop in een ringsling, gedragen op de heup. Op de achtergrond zie je een rek met daar aan verschillende draagmiddelen en een banner van Kleine Draagling
Tijdens een informatie bijeenkomst

Kleine Draagling is ook in te huren voor het geven van informatie bijeenkomsten of gastcolleges.

Tijdens een informatie bijeenkomst neem ik verschillende materialen mee en vertel ik over hoe dragen zijn oorsprong heeft. Ik vertel over de fysieke en mentale voordelen van dragen en de voordelen voor ouder en kind.
Dragen heeft een enorm positieve uitwerking op de ontwikkeling van jonge kinderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de e-mail.