Info en kosten

Op de foto zie je een moeder met een kindje van 9 maanden, in een roze draagdoek met panter motief. De knoop die gebruikt word is de KangarooCarry
KangarooCarry

Leren dragen: Oefenen met knopen doen we altijd met een draagpop, dit is een pop die qua lengte en gewicht overeenkomt met een pasgeboren kindje, of met een dreumes in mt 74/80. Er zijn genoeg poppen om ook tijdens een workshop allemaal met een pop te kunnen oefenen.

Om een consult te boeken kun je contact opnemen via telefoon of e-mail. Ik streef er naar om je bericht binnen 2 dagen te beantwoorden. Mocht het langer dan 1 week duren voor je antwoord krijgt, probeer het dan alsjeblieft nog een keer want dan is er waarschijnlijk iets fout gegaan.

Voor een consult word altijd minimaal 1,5 uur in rekening gebracht (met uitzondering van het afstelconsult). Dat is namelijk echt de minimaal benodigde tijd om een nieuwe manier van knopen goed en veilig aan te leren. Mocht het om wat voor reden toch sneller gaan, zullen we kijken naar andere manieren van afknopen en variaties.

Pasconsult

Op de foto zie je een papa met een kindje van 6 maanden in de Isara trendsetter draagzak met het galaxy motief. Papa draagt de baby op zijn buik met het gezicht van het kindje naar zich toe.
Papa met Isara Trendsetter Toddler Galaxy

Draagzakken, daar bestaan er nog al wat van. Grofweg word er een verdeling gemaakt tussen fullbuckle ssc’s, Halfbuckle ssc’s en MehDai/MeiTai’s
Een Fullbuckle Soft Structure Carrier (ssc) is een draagzak met een tailleband met gesp, en schouderbanden met gespen. Meest bekende is toch wel de Tula. 
Halfbuckle SSC is een draagzak waarvan de tailleband met een gesp sluit, en de schouderbanden, met of zonder vulling, geknoopt worden. 
Een MehDai of Mei Tai is een voorgevormde Soft structure carrier, waarvan je zowel de tailleband als de schouderbanden knoopt. 
Een Onbuhimo is een rugzakje zonder tailleband, de beentjes zitten door de schouderbanden waardoor je kindje er niet onderuit kan zakken.

Ik heb zo’n 35 draagzakken in mijn bibliotheek om te passen en te huren. Waarom zo veel? omdat ze allemaal hun eigen kwaliteiten hebben EN omdat niets zo persoonlijk is als een draagzak. De pasvorm verschilt enorm tussen de merken. Wat dus bij jou en je kindje past, kom je achter tijdens een pasconsult. Een pasconsult duurt ongeveer 1,5 uur. En aan het einde kan je de draagzak een weekje huren om te ontdekken of dit inderdaad de juiste keuze is. 

Heb je al een draagzak maar zit hij toch net niet lekker? Dan kan je tijdens een afstel consult van een half uur leren hoe je hem voor jou fijn afstelt. Dit is de enige vorm van consult die korter dan 1,5 uur duurt. Een afstelconsult heeft een minimum van 30 min en daarna geld het kwartiertarief.

Knoopwijzen voor zwangeren

Je ziet een zwangere dame met een draagdoek geknoopt om haar lijf te ondersteunen. de draagdoek zit om de heupen en langs de buik. Ook recht het de schouders.
Knoopwijzen voor zwangeren

Tarieven

Pas of knoopconsult

 • €50,- per uur
 • Duur minimaal 1,5 uur
 • Na 1,5 uur € 12,50 per kwartier
 • Extra ouder? Eénmalige toeslag van €15,-

Knoopwijzen voor zwangeren

 • € 100,-
 • Leer de 6 zwangerschapsknopen
 • Duur: 2-2,5 uur

Zwangerschap draagconsult

 • Tijdens de zwangerschap consult van 1 uur om drager te kiezen of te leren knopen
 • Na de bevalling nog een half uur begeleiding bij het dragen van eigen kindje
 • Tarieven gelijk aan pas/knoop consult. Bij eerste consult word volledige 1,5 uur betaald.
Reiskosten buiten Dronten: €0,30 per gereden km.
Indien er huisdieren aanwezig zijn, kan ik € 15,- euro extra in rekening brengen wegens het extra moeten reinigen van de draagmiddelen.

Workshops

Wil je samen met 3-5 vriendinnen, collega’s, familie leren hoe je je kindje veilig in een draagdoek draagt? Waar je op let als je een draagzak koopt, en hoe je je kindje moet positioneren voor een optimale draaghouding? Dan kan je ook samen een workshop boeken. Een workshop heeft een vaste prijs van € 200,- (ex reiskosten), die gelijk verdeeld word over het aantal deelnemers (3 = €66,67 pp / 4 = €50,- pp / 5 = €40,- pp.). Een workshop duurt ongeveer 2,5 uur. een workshop boek je door contact op te nemen via e-mail of what’s app.

Verhuur

Kleine Draagling bied de mogelijkheid een draagzak te huren. Daarvoor betaal je een borg van €150,- per draagmiddel. en de huurprijs van €15,- per week. Voor de verhuur spreken we bij de start de huurperiode af, deze is minimaal 1 en maximaal 4 weken. Op de verhuur zijn de verhuurvoorwaarden van toepassing. Deze dienen vooraf getekend te worden.

Informatie bijeenkomst en gastcollege

Op de foto staat een dame met een babypop in een ringsling, gedragen op de heup. Op de achtergrond zie je een rek met daar aan verschillende draagmiddelen en een banner van Kleine Draagling
Tijdens een informatie bijeenkomst

Kleine Draagling is ook in te huren voor het geven van informatie bijeenkomsten of gastcolleges.

Tijdens een informatie bijeenkomst neem ik verschillende materialen mee en vertel ik over hoe dragen zijn oorsprong heeft. Ik vertel over de fysieke en mentale voordelen van dragen en de voordelen voor ouder en kind.
Dragen heeft een enorm positieve uitwerking op de ontwikkeling van jonge kinderen.
Deze bijeenkomsten worden aangepast aan de doelgroep. Voorbeelden van doelgroepen zijn:
– Pedagogisch medewerkers kinderopvang,
– MBO studenten pedagogisch, sociaal etc.
– Ouderparen in verwachting
– Jonge ouders
– Opgroeicafe, mamacafe, etc.
Ook is er de mogelijheid om een informatiebijeenkomst te geven over de onderwerpen van Liefdevolle Verwachting, zoals veilige hechting, Slapen, huilen etc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de e-mail.